PORTRÆT

HVORNÅR

28 – 29 mar. 10.00 – 15.30

Portræt - Tegning og Maleri henvender sig til alle, der kræves ingen forkundskaber. Du vælger selv om du vil tegne eller male, måske begge dele, og der vil være rig mulighed for at afprøve forskellige teknikker. På portrætkurset vil du få undervisning i ansigtets proportioner og få øje for de styrende linjer, så du kan undgå de typiske fejl, man kommer til at begå. Du vil lære måleteknik, så du kan få proportionerne rigtige og du vil få vejledning i, hvordan du kan arbejde, så din streg bliver smuk. Du får også en introduktion til de farveteoretiske grundbegreber og de vigtigste kontraster, hvilket er basis for et vellykket portrætmaleri. Du vil lære at opbygge en smuk farveflade, der kan danne baggrund for dit portræt. Under hele portrætkurset vil der være model til stede, og du vil få metoder og redskaber til, hvordan du laver den vanskelige "oversættelse" fra den tredimensionelle virkelighed til den todimensionelle billedflade. Jeg vil desuden vise eksempler fra kunstens historie på de mange forskellige måder emnet "Portæt" kan fortolkes på - det vil give dig inspiration og frihed til selv at fortolke. Portrætkurset ligger samtidig med Croquis Kurset så du får mulighed for at prøve begge dele og eksperimentere. Vi vil typisk arbejde med portræt den ene dag og både portræt og croquis den næste, men det kommer an på deltagernes ønsker.

MATERIALER

Kursus inkl. materialer giver dig fri brug af forskellige typer blyanter, tuscher, tegnepapir, viskelæder, knetgummi, pastelkridt, kvalitets akrylfarver, godt akrylpapir, lån af pensler, spartler, mm.
OBS. Hvis du i stedet for akrylpapir, ønsker at male på lærreder, skal du selv medbringe dem (se materialelisten). I atelieret findes dog et mindre udvalg af billige lærreder, der kan tilkøbes til kostpris.
Hvis du selv medbringer materialer, skal du downloade materialelisten her. De rigtige materialer, sikrer dig et godt forløb.

PRIS

Kursus inkl. materialer: 2550,-
Kursus uden materialer: 2250,-

Vælg imellem:
Ryd
HVOR
Kurserne afholdes i Karin de Neergaards hjem og atelier, Viggo Rothes Vej 3 st., 2920, bare 4 minutters gang fra Charlottenlund Station. Se adressen på Google Maps

MAD & DRIKKE

Du får vand, kaffe og te på portrætkurset, men skal selv medbringe mad og evt. anden drikke.

EKSEMPLER PÅ KARIN DE NEERGAARDS PORTRÆTSKITSER.